6725 Szeged, Csillag u. 18.

+36(20)941-7376

Fűrészgépek

Kereső

Kategóriák

Gyártók

Daraboló gép és fűrészgép különféle alakú fém agyagok méretve vágására, darabolására, illetve fűrészelésére vízszintes vagy függőleges elrendezésben. Normál motoros szalagfűrész, félautomata szalagfűrész vagy automata szalagfűrész található a kínálatunkban. A tárcsás daraboló vágótárcsája kisebb darabok vágására, a szalagfűrész fűrészszalagja által nagyobb munkadarabok vágására alkalmas.

  Fűrészelés

  A fűrészelés többélű forgácsoló szerszámmal végzett forgácsolási eljárás. Síkbeli vagy 2D-s vonalmenti darabolást tesz lehetővé. Létezik kézi és gépi megvalósítása is. A főmozgást a szerszám végzi, amely lehet alternáló, egyirányú végtelenített vagy forgó mozgású.

  A fűrészelés célja

  A nagyobb keresztmetszetű anyagokat vágással vagy nyírással nem lehet darabolni, vagy nem gazdaságos. Vastagabb anyagok be és kivágása az említett műveletekkel sok esetben nem oldható meg. Mindezek a műveletek fűrészeléssel könnyebben és gyorsabban elvégezhetők.

  A fűrészelés célja tehát a nagyobb keresztmetszetű munkadarabok darabolása, azokon ki és bevágások készítése, ill. a felesleges anyagréteg eltávolítása, vagy a munkadarab előnagyoló megmunkálása. A fűrészelést végezhetjük kézi vagy gépi erővel. A kézi fűrész főleg kis átmérőjű, kisebb fűrészelések elvégzésére használatos, nagyobb munkadarabok fűrészelésekor inkább gépi fűrészelést használunk.

  Szerszám

  Típusai:

  fűrészlap (kézi és gépi)

  végtelenített fűrészlap (gépi)

  fűrésztárcsa (gépi)

  Szerszám fogainak kialakítása

  A szerszám fogai a megmunkálandó anyag minőségétől függenek. Puhább anyagok (például alumínium, réz, fa) esetén nagyobb forgácstérű és nagyobb fogú, míg keményebb, ridegebb anyagok (például acél) esetén kisebb fogú és minimális forgácstérű szerszámokat használnak.