6725 Szeged, Csillag u. 18.

+36(20)941-7376

Szalag- és tányércsiszológépek

Kereső

Kategóriák

Gyártók

  A tömörfa alkatrészek felületi egyenetlenségeinek megszüntetésére leggyakrabban szalagcsiszoló gépet használnak. A szalagcsiszoló gép szerszáma a végtelenített csiszolószalag két vízszintes tengelyű tárcsán fut.

  A baloldali mereven csapágyazott meghajtott, a jobboldali tárcsa vízszintes irányban elmozdítható és dönthető. Feladata a szalag vezetése és feszítése. A szalag kellő feszességét ellenőrizni kell.

  A tárcsák kerületi sebessége 20-25 m/s, közel azonos a szalag haladási sebességével. A tárcsát meghajtó motor teljesítménye 3-4 KW.

  A csiszolószalag helyes futását üresjáratban ellenőrizni kell.

  A csiszolószalagot a csiszolópapucs segítségével lehet a munkadarabhoz felületéhez szorítani. A csiszolópapucs 200-250mm hosszú és 10mm-rel keskenyebb a csiszolószalag szélességénél. A papucs hátoldalán lévő a súrlódást csökkentő és a rugalmasságot biztosító nemezréteg (filc) kopásának ellenőrzése szükséges. A papucs hengeres vezetéken, vízszintes irányba kézzel mozgatható.

  A gép asztalának akadálymentes, szabad mozgását, valamint az asztal bal oldalára szerelt, a munkadarab elfordulását akadályozó vezetővonalzót ellenőrizni kell.

  A gépet a porelszívó rendszerre való csatlakoztatást követően szabad működtetni.

  Szalagszakadás esetén a gépet le kell állítani, az áramtalanítása után lehet a szalag cserét elvégezni.